Trunchi de copac

de lilik in Prajituri, 27 Dec 2010 | 7142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • pt crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata lapte
  • 350 gr frisca lichida
  • esenta de rom
  • pt sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • 100 gr migdale macinate
  • cateva migdale intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Prepararea blatului:

batem ouale cu zaharul si praful de sare pana se umfla bine,apoi amestecam cu faina,vanilia si praful de copt.

punem in tava de la cuptor ,tapetata cu hartie de copt,compozitia obtinuta si o nivelam cu o lingura,apoi dam la cuptorul preancalzit la 200° timp de 8-10 min.

cand e gata punem biscuitul pe un prosop de bucatarie curat si il umezim cu siropul obtinut(punem 100 ml apa pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop,apoi dam deoparte si adaugam romul),apoi rulam si lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei:

punem frisca pe foc ,iar cand incepe s fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa,amestecam pana se topeste apoi lasam la racit.

cand s-a racit adaugam esenta de rom si batem cu mixerul.

Asamblare:

desfacem biscuitul si punem mai mult de jumatate din crema pe care o vom intinde uniform,iar deasupra presaram migdalele macinate,apoi rulam din nou.

din rulada obtinuta vom taia pe diagonala capetele(nu bucati foarte mari),pe care le vom lipi in parti.

deasupra vom pune crema ramasa si cate o migdala intreaga din loc in loc.

dam la frigider 2-3 ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos